Dus u bent op zoek naar een 3D-printer en wilt deze graag zelf bouwen? Uw eerste keuze is of u de printer al dan niet zelf wil ontwerpen of u liever een kit gebruikt. Indien dit uw eerste printer is en uw kennis beperkt is, raden we u aan om een kit te kopen. De lijst met beschikbare 3D-printer kits, vindt u terug onder 3D-printer category. Gebruik de vergelijkfunctie om de verschillen te bekijken tussen de modellen. U kunt ook de kit gebruiken om te beginnen en componenten aanpassen zoals u dat wilt.
Er zijn verschillende soorten 3D-printers. Veel van onze onderdelen zijn niet gebonden aan een bepaald type. De elektronica bijvoorbeeld kan gebruikt worden in bijna al onze 3D-printer types. De volgende lijst van voor- en nadelen kan u helpen met beslissen welk type het best geschikt is voor uw toepassing.
Dit is het meest gebruikte type FDM printer. Het heeft 3 assen die in verschillende richtingen bewegen. Alle assen hebben hun eigen motor, riemen, enz. Dit is over het algemeen makkelijker te kalibreren.
U kan kiezen of het bouwplatform dat u gebruikt niet beweegt, in de Z-richting beweegt of in de Y-richting beweegt.
Dit type is geschikt voor grotere prints. Het CoreXY mechanisme laat snelle bewegingen over een grote afstand toe door de verdeelde belasting over twee stappenmotoren en door het gewicht van de motoren niet op de assen te plaatsen.
Dit type 3D-printer is een lust voor het oog. In bovenaanzicht ziet u een driehoek, vandaar de naam Delta. De drie assen werken samen voor elke lineaire beweging wat complexe berekeningen vraagt om de bewegingen om te zetten in rechte lijnen. De oneffenheden in elke as worden door elkaar weggewerkt wat voor goede resultaten met goedkope onderdelen zorgt.
Dit type printer werkt met hars in plaats van filament. De resin wordt harder wanneer het wordt blootgesteld aan UV licht. Dit laat een hoge nauwkeurigheid toe tot op 20 micron in de Z-as.
Afhankelijk van het type printer heeft u verschillende componenten nodig om hem samen te kunnen stellen. In deze rubriek lijsten we alle componenten op in categorieën. U kunt van daaruit verder klikken naar gedetailleerde informatie.