Uw gids voor 3D-printer filament

Bij ReprapWorld hebben we veel verschillende typen 3D-printerfilament in onze webshop. U kunt nu eenvoudig door onze filament navigeren, maar we nemen even de tijd om u te helpen met de verschillen tussen de soorten filamenten en de verschillende merken die wij beschikbaar hebben. Deze pagina zal u helpen om in algemene termen te begrijpen wat het gebruik van filament moet zijn. Voor details over printsnelheid en temperaturen dient u de respectievelijke productpagina's te bekijken.

PLA - Polylactic acid (Polymelkzuur)

Dit is het meest gebruikte en gemakkelijkste printmateriaal en om te beginnen een prima printerprinter voor beginners. Het is gemaakt van organische materialen en is biologisch afbreekbaar, waardoor het een van de milieuvriendelijker beschikbare thermo-plastics is. In neutrale vorm is de filament semi-doorschijnend met een bruinachtige kleur en kunt u printen op ongeveer 200 graden. Na het printen is het materiaal brosser dan andere soorten filament, waardoor het breekt in plaats van buigt wanneer er druk wordt uitgeoefend.

PLA+ verbetert enkele eigenschappen van PLA-achtige taaiheid en overhangende printen

Meer informatie over PLA-filament Toon alle PLA


ABS - Acrylonitrilbutadieenstyreen

ABS was een erg populair type filament dat werd gebruikt voor 3D-printen, maar het is nogal moeilijk om mee te werken. Dit materiaal wordt ook gebruikt om LEGO-blokken te maken en wordt regelmatig gebruikt in spuitgieten. Ook de geur tijdens het printen is op zijn minst onaangenaam waardoor het een filament is die tegenwoordig wordt gebruikt voor alleen specifieke doeleinden zoals hogere temperatuuromstandigheden of wanneer het materiaal in contact komt met benzine. Vanwege de hoge krimp kan het materiaal tijdens het printen kromtrekken en grote innerlijke krachten creëren, wat ertoe kan leiden dat lagen uit elkaar scheuren. Voor de meeste eigenschappen kan PETG dit materiaal vervangen, wat resulteert in een veel eenvoudigere printervaring. In neutrale toestand is deze draad melkwit en drukt deze af rond 240 graden. Je kunt ook aceton (damp) gebruiken om de buikspieren een beetje te 'versmelten', de lagen zacht te maken en ze in elkaar te laten overvloeien, waardoor de illusie ontstaat van een spuitgietdeel.

ABS + heeft de neiging om enkele van de problemen met ABS op te lossen, omdat additieven werden toegevoegd. Over het algemeen zal de krimp veel worden verminderd, wat resulteert in minder kromtrekken. Hierdoor kan het materiaal echter niet langer met benzine worden gebruikt.

PETG - Polyethyleentereftalaatglycol

Alleen beschikbaar veel recenter in vergelijking met de andere filamenten, PETG is een populair product geworden dat veel van de eigenschappen van zowel PLA als ABS combineert. Dit materiaal wordt ook gebruikt als frisdrankfles, dus u bent al bekend met dit materiaal. De filament is transparant in neutrale staat, waardoor u in staat bent om met veel doorschijnende kleuren in ons assortiment te printen, evenals ondoorzichtige kleuren. Hoewel het het beste op 245 graden wordt afgedrukt, heeft het veel minder krimp in vergelijking met ABS, waardoor het bijna net zo eenvoudig is om mee te werken als PLA. Andere belangrijke eigenschappen zijn onder meer hechting van grote lagen en vanwege de aard van het materiaal zal de print eerder buigen dan breken.

HIPS - High Impact Polystyreen

Dit materiaal wordt niet veel gebruikt in 3D-printen, maar het heeft wel enkele interessante eigenschappen. Het wordt meestal gebruikt als ondersteunend materiaal voor ABS omdat het putten verbindt met ABS en oplosbaar is in d'limoneen. Maar daarnaast is het ook gemakkelijker om met ABS af te drukken met nog steeds veel dezelfde eigenschappen. In zuivere vorm is dit product melkwit en drukt het af op 240 graden.

TPE - Thermoplastisch elastomeer

Zeer flexibel, rubberachtig materiaal dat goed op 200 graden drukt. Alleen gebruikt voor specifieke printen waarbij de elastische en flexibele eigenschappen vereist zijn. Het materiaal is nogal moeilijk om mee te werken omdat het niet veel door buizen onder druk gezet kan worden, het is vrijwel nutteloos in een bowden-systeem. Zelfs in systemen met directe aandrijving moet je veel snelheid verlagen en je koude uiteinde mag geen ruimte laten waar de draad kan ontsnappen of je zult merken dat hij eerder door dat gat zal gaan. Hechting aan het bed is redelijk, maar kan een grote rand vereisen om kromtrekken te voorkomen.

TPU - Thermoplastisch polyurethaan

In vergelijking met TPE is dit materiaal veel minder flexibel, waardoor het eenvoudiger is om mee te werken en in bowden-systemen kan werken. Dit materiaal is bijvoorbeeld geschikt voor banden van RC-auto's.

PVA - Polyvinylalcohol

Dit materiaal wordt alleen gebruikt als dragermateriaal voor PLA aangezien het goed hecht aan PLA en in water oplosbaar is. Het drukt op 200 graden en is doorschijnend bruin. Voor het printen gedraagt ​​het zich eigenlijk net als PLA. Als je het een tijdje in warm water doet, lost het materiaal langzaam op en laat je alleen PLA achter. Het materiaal is echter vrij duur, waardoor het alleen wordt toegepast in situaties waar je niet zonder ondersteuning kunt.

Waarom ReprapWorld?
  • Zelfde werkdag verzonden!
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
45.000+ tevreden klanten

4.3 sterren op Google

Betaal veilig met


Over ReprapWorld
ReprapWorld

RepRapWorld is de nummer één webshop voor al uw reprap benodigdheden voor uw 3D printer. We hebben een grote collectie 3D-printer onderdelen, van onze beroemde elektronica lijnen tot filament van onze eigen productie. En dit alles aan een zeer scherpe prijs!

Contact

RepRapWorld B.V.
Klopperman 7
2292JE Wateringen
The Netherlands

Email: info@reprapworld.com
Tel: +31 (0) 85 - 009 15 31

Copyright 2009 - 2021 | ReprapWorld B.V.