Koop een 3D-printernozzle in NL

Welkom bij het grote assortiment nozzles van RepRapWorld voor uw 3D-printer. Deze collectie is gewijd aan het leveren van de beste nozzle voor elk printermerk. Zoek nozzles met verschillende diameters en ontdek nozzles van verschillende materialen om elk filamentmateriaal te printen!


nozzles voor 3D-printers

Ontdek in ons brede assortiment alle soorten nozzles voor elke 3D-printer. Het nozzle van een 3D-printer is de punt van het hot-end en is verantwoordelijk voor het doorgeven van verwarmd filament aan de bouw plaat. De nozzle is een mechanisch onderdeel die gesmolten filament in lagen extrudeert. De meest gebruikte nozzleken zijn messing nozzleken met de favoriete standaard diameter van 0,4 mm. Als het gaat om het selecteren van een nozzle, zijn er nogal wat kenmerken waarmee u rekening moet houden, zoals de diameter van het nozzle, het materiaal van het nozzle, de lengte van het nozzle en de breedte van het nozzle.

Nozzles voor 3D-printers selecteren

Een nozzle moet worden gebruikt voor 3D-printen op basis van de voordelen ervan. Zoals u ziet bieden wij een groot assortiment nozzles aan in ons assortiment, elk met hun eigen expertise en voordelen. Het kiezen van de juiste nozzle voor uw 3D-model zal de printkwaliteit aanzienlijk ten goede komen en toekomstige verstoppingen en schade voorkomen. Bezoek onze behulpzame gids voor 3D-filament om te bepalen welk nozzle het beste werkt voor welk filamentmateriaal.

nozzlemateriaal afstemmen op 3D-filamentmaterialen

Dus wanneer moet je een bepaalde nozzle gebruiken om 3D-filament te printen? We zullen enkele van de beste manieren bespreken om je nozzle te combineren met bepaalde 3D-filamentmaterialen. Er zijn veel combinaties tussen verschillende soorten nozzlematerialen en filamentmaterialen die goed presteren.

Messing nozzleken

 • Goedkoper dan roestvrijstalen nozzles
 • Werk niet voor schurende filamentmaterialen voor 3D-printen
 • Hebben een betere warmtegeleiding dan roestvrijstalen nozzleken
 • Geweldig voor het 3D-printen van standaard filamentmaterialen zoals PLA-filament

Koperen nozzleken

 • Superieure thermische geleidbaarheid
 • Zachter dan messing en minder slijtvast
 • Werkt voor de meeste 3D-filamentmaterialen
 • Werk niet voor schurende filamentmaterialen
 • De beste keuze voor het 3D-printen van industriële filamenten zoals PEEK en PEI

Roestvrije nozzleken

 • Zachter dan nozzleken van gehard staal
 • Werkt voor de meeste 3D-filamentmaterialen
 • Harder dan messing nozzleken en handvatten slijten beter
 • Upgrade voor schurende filamenten naar een nozzle van gehard staal

nozzles van gehard staal

 • Betaalbaar nozzle dat schurende en corrosieve materialen print
 • Zeer slijtvast en hoeft niet vaak te worden vervangen
 • Upgrade naar een robijnrode nozzle voor langdurig 3D-printen van geavanceerde filamenten bij extreme temperaturen

nozzleken met robijnrode punt

 • Vereist geen vervanging
 • Tweede hardste materiaal op aarde
 • Ultieme nozzle voor 3D-printen van schurende filamentmaterialen zoals filament van koolstofvezel
 • Fenomenaal warmtegeleidingsvermogen; ideaal voor filamentmaterialen van industriële kwaliteit zoals PPSU-filament

Lees meer over de nozzlematerialen die we aanbieden in hun respectieve secties voor meer diepgaande informatie en aanbevelingen. Houd er rekening mee dat er ook verschillende variaties van nozzlematerialen zijn, bijvoorbeeld extra geharde coating zoals de X-stalen nozzle, en meer!

Grootte van de nozzle van de 3D-printer

Een nozzle met een kleinere diameter kan een 3D-model grotendeels ten goede komen, aangezien kleinere nozzles de neiging hebben om prints met een hogere resolutie te produceren. Dit is ook handig voor makers die kleine laaghoogtes willen bereiken. Houd er wel rekening mee dat bij een kleinere laaghoogte hoe langer het 3D-printen duurt. In sommige gevallen kunnen meer schurende filamenten of filament met vezels zoals met metaal gevuld en met hout gevuld filament moeilijk printen als de diameter erg klein is. Een grotere diameter voor een nozzle betekent dat er meer materiaal op de afdrukoppervlak kan worden geëxtrudeerd. Dit verkort de afdruktijd en staat er ook om bekend onderdelen te produceren die compacter en sterker zijn, door minder lagen te gebruiken.

Een van de belangrijkste factoren van een nozzle is de draadlengte en het type. Selecteer een nozzle met een draadtype dat compatibel is met uw 3D-printer. Een verkeerd schroefdraadtype zou betekenen dat het nozzle eenvoudigweg niet op zijn plaats kan worden geschroefd. Kies bovendien een draadlengte die past en niet te ver uit uw verwarmingsblok steekt. Het meest voorkomende type schroefdraad is de MK8-nozzle die werkt met de meeste 3D-printers.

In de onderstaande tabel hebben we enkele 3D-merken en hun compatibiliteit met nozzle-types vermeld. De nozzle-types zijn gerangschikt op basis van de meest gebruikte nozzle-types van de 3D-printermodellen van het merk. Houd er wel rekening mee dat sommige specifieke merken of 3D-printerseries niet-generieke nozzles hebben. Dit betekent dat alleen het specifieke type nozzle van het model van die 3D-printer compatibel is. Controleer altijd welk model u op dit moment heeft. En als je vragen hebt over bijpassende nozzles, laat het ons weten!

3D BrandNozzle Type
Creality 3DMK8, M6x.75
AnetMK8
FlashforgeMK10
SnapmakerOriginal replacement nozzle
VoxelabMK8
PrusaV6

nozzles voor hoge temperaturen

Ervaar 3D-printen met Volcano nozzleken en Super Volcano-nozzles, speciaal vervaardigd voor snel printen bij extreem hoge temperaturen. Deze hoogwaardige nozzles zijn speciaal ontworpen om een uitzonderlijke thermische geleidbaarheid te hebben en een snellere extrusie te bevorderen. Volcano-nozzles kunnen printen tot 500°C, ideaal voor technische thermoplasten!

Wanneer vervang je de nozzle van een 3D-printer?

Een nozzle moet worden vervangen als deze duidelijk versleten is of als u merkt dat uw 3D-modellen gewoon niet meer dezelfde kwaliteit hebben als vroeger. Als schoonmaken en onderhoud dit niet meer oplossen, zit er nog maar één ding op: de nozzle van je 3D-printer vervangen. Er is geen vaste tijdsperiode voor het vervangen van uw nozzle, en dit kan fluctueren, afhankelijk van wat u afdrukt en hoe vaak. Wij adviseren u om uw nozzle schoon te houden met reinigingsfilament en nozzle reinigers. Inspecteer uw nozzle regelmatig om er zeker van te zijn dat uw afdrukken er net zo netjes en spectaculair uitzien als ze zouden moeten!

Merken 3D-nozzles

RepRapWorld biedt met trots 3D-printernozzles aan van grote 3D-merken. We hebben betrouwbare premium nozzles van ons eigen merk, evenals Micro Swiss nozzles en E3D nozzles die door alle grote fabrikanten van 3D-printers worden gebruikt. Zodra u het materiaal van de nozzle hebt geselecteerd waarnaar u op zoek bent, kunt u eenvoudig de beschikbare nozzles van onze 3D-merken zien in het linker filtermenu. Gebruik voor een duidelijke vergelijking de vergelijkingsknop die onder elk product te vinden is.

Handige sets en gereedschappen voor 3D-printers

Met onze nozzlesets en gereedschappen krijgt u een geweldige deal en ontvangt u drie sets van de meest populaire nozzles van E3D. Wees altijd voorbereid op uw volgende print met onze nozzlesets, met nozzlediameters van 0,25 mm tot 0,8 mm en een E3D nozzlesleutel.

Dus welk nozzle kiest u voor uw 3D-printer? Als je vragen hebt, laat het ons dan weten via onze klantenservice team. Wij helpen u graag verder!


Veelgestelde vragen

Welke nozzle moet ik gebruiken voor PLA filament?

Het ideale nozzle voor 3D printen standaard PLA filament is een messing nozzle. Elk nozzle-materiaal kan PLA printen, maar messing is kostenbesparend en werkt perfect voor PLA-filament. Selecteer een maat messing nozzle op basis van het detailniveau dat u wilt dat uw 3D-modellen hebben.

Welke nozzle moet ik gebruiken voor PETG filament?

Het beste nozzle materiaal om te gebruiken voor PETG filament is een messing nozzle. Ze werken perfect voor standaard filament materialen. Kies een diameter van de ingangsdiameter van een messing nozzle die past bij uw 3D-modellen. Met een kleinere diameter kunt u zeer gedetailleerde 3D-modellen maken, terwijl een grotere diameter betekent dat u sneller grotere objecten kunt printen.

Welke nozzle moet ik gebruiken voor ABS filament?

Gebruik een messing nozzle om ABS filament succesvol te printen. De standaard maat voor messing nozzles is 0.4 mm, er zijn echter meerdere maten messing nozzles waar je uit kunt kiezen. Selecteer de maat van een messing nozzle waarmee je de voorkeur geeft aan 3D-printen. Een grotere invoerdiameter zorgt voor een fijnere extrusie in kleinere lagen, terwijl grotere invoermaten grote lagen creëren die sterk en compact zijn in minder tijd.

Hoe repareer je een verstopte nozzle?

Er zijn veel manieren om het nozzle van uw 3D-printer te ontstoppen. Een manier is om hot en cold pulls uit te voeren met reinigingsfilament. Met een metalen nozzle reiniger kunt u ook materiaalophoping in de nozzle van een 3D-printer losmaken en verwijderen. Als je 3D hebt geprint met ABS-filament, kun je vastzittend materiaal oplossen met aceton.

Welke nozzle heeft mijn 3D-printer nodig?

Welk type nozzle u nodig heeft, hangt af van het type 3D-printer dat u heeft. De meeste 3D-printers gebruiken MK8-nozzles, behalve sommige Creality 3D-printers die M6x.75-type nozzles gebruiken. Houd er rekening mee dat dome 3D-printers speciale nozzles hebben die alleen op een bepaald model passen.

Hoe kan ik een lekkende nozzle repareren?

Als u een PTFE-slang heeft die niet goed is aangesloten op de bovenkant van de nozzle, kan deze doorlekken. Als u geen PTFE-voering gebruikt, kan er een opening zijn tussen de warmteonderbreking en het nozzle. Om de opening voor uw PTFE-buis te dichten, knipt u het uiteinde van de Bowden-buis af tot een rechte snee. Zonder PTFE-slang, verwarm het hete uiteinde tot 180 °C, draai het nozzle vast, verwarm tot 210 °C en draai vast, terug tot 180 °C en draai vast, tot 250 °C en draai vast. Dit zou het moeten verzegelen.

Waarom ReprapWorld?
 • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
 • 3.000+ producten in ons assortiment
 • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
 • Veilig betalen met diverse betalingsopties
 • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld