Koop 3D-extruderonderdelen en -componenten in NL

Bekijk RepRapWorlds-collectie van extruderonderdelen en -componenten. Vind alle onderdelen die u nodig hebt om uw extruder in elkaar te zetten en ontdek de perfecte nozzle voor uw 3D-prints. Ontdek alle essentiële onderdelen van een extruder en de verschillende ondersteunende componenten voor de beste printervaring.


3D-extrudercomponenten

De extruder is een cruciaal onderdeel van een 3D-printer, bestaande uit een reeks kleinere onderdelen. De functie van de extruder is om filament door het nozzle van de 3D-printer te extruderen. De extruder wordt ook wel het koude uiteinde genoemd, omdat deze zich bovenaan het extrusiesysteem bevindt voordat het filament wordt verwarmd. De extruder van een 3D-printer wordt door verschillende onderdelen ondersteund. De stappen motoren en tandwielen leiden het filament in een extruder en de thermistor regelt en zorgt voor de beoogde temperaturen. Het koelen van het geëxtrudeerde filament is cruciaal om de overhang en kleinere details te verbeteren en dit wordt meestal gedaan door een onderdeel dat fan koelt. Als u uw 3D-printerventilatoren wilt upgraden, kunt u 3D-ventilatoren met hoge luchtstroom vinden in het gedeelte ventilatoren en koeling. Er zijn veel mechanische onderdelen zoals de bouten en noten beschikbaar, en ze zorgen ervoor dat alles in elkaar zit en op zijn plaats zit om filament met succes te extruderen.

3D Temperatuursensoren

Temperatuursensoren zijn elektronische onderdelen die thermistors en thermokoppels worden genoemd en die de temperatuur in hun omgeving meten. Thermistors worden volledig thermisch gevoelige weerstanden genoemd. In een FDM/FFF 3D-printer vindt u een thermistor in de verwarmd bed en het verwarmingsblok. Thermistors en thermokoppels zetten informatie terug naar de controller, die op zijn beurt reageert en verdere instructies geeft. De firmware moet constant op de hoogte zijn van de thermistors en thermokoppels om ervoor te zorgen dat de temperatuur tijdens het printen wordt gehandhaafd op basis van G-code-instructies en om oververhitting te voorkomen. We bieden een reeks thermistors en thermokoppels die u eenvoudig kunt integreren in uw DIY 3D-printerpakket of kunt gebruiken om uw 3D-printer te upgraden. Ze spelen een cruciale rol omdat hun communicatie de 3D-printer vertelt welke temperatuur momenteel wordt gebruikt. Om succesvolle 3D-prints te maken, moet de temperatuur correct worden ingesteld en effectief heen en weer worden gecommuniceerd naar de firmware. Wanneer thermistors en thermokoppels gedurende extreem lange perioden worden geconfronteerd met hete temperaturen, zullen ze veranderen en lagere temperaturen presenteren dan in werkelijkheid. Vind premium thermistors en thermokoppels uit ons assortiment.

Verwarmingspatronen

Verwarmingspatronen zijn een ander belangrijk onderdeel voor 3D-printers. Ze zorgen ervoor dat je hotend zo snel mogelijk op temperatuur komt. Een verwarmingspatroon is een verwarmingselement waarmee uw nozzle een hot-end kan zijn en het filament dienovereenkomstig kan smelten. TIP: Voor een snelle en nauwkeurige warmteoverdracht tussen het verwarmingselement van je 3D-printer kun je de warmteoverdrachtspad gebruiken voor een optimale warmteoverdracht. Kies het voltage dat het beste bij uw 3D-printactiviteiten past. 40 watt is het meest gekozen wattage waardoor de hot end snel een temperatuur van 300°C kan bereiken. Dit werkt voor de meeste 3D-filamenten, maar als u wilt printen met industriële filamenten zoals PEEK, PEI en PPSU, heeft u een verwarmingspatroon met een hoger wattage nodig. Als je meer wilt weten over filamentmaterialen en bij welke temperatuur ze het beste printen, lees dan onze gids voor 3D-filament.

Filament detectie

Zonder filamentdetectie zou de status en van het filament onbekend zijn in relatie tot de 3D-printer. Filamentdetectiesensoren en -monitors zijn uiterst nuttig en zullen u waarschuwen wanneer het filament tijdens een print is gebroken of op is. De 3D-printer pauzeert en slaat de huidige voortgang op. Als een printer niet pauzeert wanneer het filament op is, kan dit ervoor zorgen dat de hotend oververhit raakt en de nozzle of PTFE-slang verstopt raakt. Voorkom mislukte afdrukken met filamentdetectie en ga verder waar u was gebleven nadat u meer filament hebt geladen.

Bowden-extrusie

FDM/FFF 3D-printers kennen twee printtechnieken; de directe aandrijving en het Bowden-systeem. Een Bowden-extrusiesysteem is de meest gebruikte techniek voor 3D-printen. Wat de systemen van elkaar onderscheidt, is de positionering van het koude uiteinde. Bij een Bowden 3D-printer wordt de extruder op de kozijnen en staven geplaatst in plaats van rechtstreeks op de hot-end te worden aangesloten. Er zijn veel voordelen bij het 3D-printen met behulp van de Bowden-techniek. Door de afstand tussen de extruderkop en het hot-end kunt u 3D-printen zonder extra gewicht op de nozzle van de 3D-printer. Om deze reden wordt 3D-printen ook sneller en met meer precisie gerealiseerd. Er zijn ook bepaalde nadelen bij het printen met het Bowden-extrusiesysteem. Het printen van flexibel filament is bijvoorbeeld moeilijk en vereist meer retractie om rijgen te voorkomen. In dit gedeelte kunt u alle verschillende artikelen voor een Bowden-extrusiesysteem tegenkomen. Vind PTFE-slangen in verschillende diameters en lengtes.

Selecteer het beste nozzle voor uw 3D-printer

3D-printernozzles of hot-ends duwen het gesmolten filament naar je afdrukoppervlak. Het kiezen van de juiste nozzle voor uw 3D-model zal de print aanzienlijk ten goede komen en verstoppingen voorkomen. Het gebruik van een standaard messing nozzle werkt niet voor elk materiaal. Sommige schurende materialen zoals koolstof filament vereisen een upgrade naar een nozzle van gehard staal of een nozzle met robijnrode punt om slijtage of beschadiging van de componenten van de 3D-printer te voorkomen. Bekijk onze grote verscheidenheid aan nozzles en vind opties voor elke printgelegenheid of doe-het-zelf 3D-printerproject.

Heeft u vragen over extruderonderdelen of -componenten? Neem gerust contact op met onze klantenservice team, we helpen u graag verder!

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld