Verander de stroom van een stepper driver

De kracht van een stepper motor wordt gereguleerd door het input voltage en de stroom. Het input voltage kan normaal gesproken niet worden aangepast, aangezien andere componenten in de 3D-printer er afhankelijk van zijn. Maar de stroom kan vaak makkelijk worden aangepast. Afhankelijk van het type van de stepper driver, kan de stroom verschillend gesteld worden.

Op Pololu stepper drivers en 3D-printer controllerborden, zul je een kleine stelschroef vinden, genaamd een trimpot. Door deze aan te passen reduceer of vergroot je de stroom, afhankelijk van de stepper driver. Wees voorzichtig bij het aanpassen van de trimpot, gezien het makkelijk kapot gaat. Disconnect altijd de stroom voordat je de trimpot aanpast.

Grotere stepper drivers hebben soms dip-schakelaars (kleine witte schakelaars), die de stroom veranderen. Controleer de datasheet voor meer informatie over hoe de schakelaars in de stellen.

Let op dat door het te hoog zetten van de stroom naar de stepper driver, dit kan oververhitten. Dit lijkt over het algemeen op een willekeurige verplaatsing van de printkop, maar wordt veroorzaakt doordat de stepper een tijdje uitschakelt, totdat de temperatuur iets is afgekoeld.

Waarom ReprapWorld?
  • Zelfde werkdag verzonden!
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld