Koop hier alles wat u nodig heeft voor uw 3D-printerbouwplaat in NL

Welkom bij RepRapWorld's brede assortiment printoppervlakken en lijmen voor de bouwplaat van uw 3D-printer. Upgrade uw printoppervlak met de nieuwste innovaties en overwin de hechting van de eerste laag als nooit tevoren. Ontdek een reeks magnetische vellen voor het snel en schoon verwijderen van 3D-modellen en veelzijdige oplossingen om prints van topkwaliteit te produceren voor elk filamentmateriaal.


Over bouwplaten voor 3D-printers

Een bouwplaat is een van de belangrijkste onderdelen van een 3D-printer. Zowel resin- als FDM 3D-printers hebben een bouwplaat. Hier hecht het 3D-model zich tijdens het printen aan en kan gezien worden als de basis. Het bed van een 3D-printer moet zo vlak en waterpas mogelijk zijn om een goede hechting van de eerste laag te bieden. Resin 3D-printers zullen meestal een volledig metalen bed gebruiken, terwijl het meest gebruikte printoppervlak voor FDM 3D-printers glazen oppervlakken zijn vanwege hun uitstekende stijfheid en vlakheid. We bieden een verscheidenheid aan glasbedmaterialen zoals carborundum, koolstofsiliciumkristal en borosilicaat. Ontdek een reeks printoppervlakken en lijmen, waaronder magnetische vellen, tapes en sprays voor de beste 3D-printervaring.

Voordelen van printoppervlakken en lijmen

Hechting is cruciaal om een succesvol 3D-model te maken. Hoe goed het geprinte filament aan het oppervlak van het bed hecht, bepaalt de algehele kwaliteit van een 3D-model. Dit kan worden gedaan door een bouwplaat te gebruiken die gestructureerd of ruw is. Het bed zelf kan worden verfraaid met verschillende kleeflagen zoals lijm, of tapes en lakens. Door de juiste lijm aan te passen aan het filamentmateriaal, zorgt u ervoor dat uw model goed op het oppervlak wordt bevestigd. Dit lost het veelvoorkomende hechtingsprobleem van de eerste laag op. Ontdek onze gids voor het selecteren van printbedlijmen om de beste lijm voor elk filamentmateriaal te vinden.

Lijmen zorgen ervoor dat warmte per laag wordt overgedragen zodat lagen goed hechten. Dit is vooral nodig voor filamentmaterialen die meer geneigd zijn om krom te trekken, zoals ABS-filament. Desalniettemin moeten we ook overhechting vermijden; wanneer een 3D-model te goed aan de bouwplaat kleeft. In dit geval is het niet alleen frustrerend, maar kan het ook uw geprinte object beschadigen. Dit kan gelukkig worden opgelost door een verscheidenheid aan printoppervlakken die het gemakkelijk verwijderen van het model mogelijk maken, zoals de magnetische vellen. Als u ondersteuning wilt bij het tegengaan van kromtrekken en het bereiken van een fenomenale hechting van de eerste laag, bekijk dan onze .

Heb je vragen over de bouwplaat voor je 3D-printer? Neem gerust contact op via onze klantenservice team, we helpen u graag verder!

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld