Koop een 3D-pen en filament in NL

Ontdek 3D-printen met een 3D-pen; een indrukwekkende kunstvorm en een uiterst handig hulpmiddel voor technische reparaties. Met een 3D-pen kun je je creativiteit overal mee naartoe nemen. Transformeer uw ontwerpen in werkelijkheid met onze 3D-pen en filament.


Printen met 3D pennen en filament

De eerste 3D-pen werd in 2012 tentoongesteld door drie jonge uitvinders in Somerville, Massachusetts. Hun idee is ontstaan uit frustratie toen een 3D-printer een enkele lijn miste tijdens een print. Het corrigeren van de overgeslagen regel zou een nieuwe afdruk vereisen die meer tijd en materiaal zou kosten, en zou de vorige afdruk als een mislukking beschouwen. Met een 3D-pen kan uw geprinte model of onderdeel eenvoudig worden gecorrigeerd en verbeterd. De 3D-pen is extreem vergevingsgezind en maakt snelle reparaties en retouches van bestaande 3D-modellen mogelijk.

De 3D-pen brengt creativiteit naar een geheel nieuw niveau. U kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen in 3D-onderdelen, waardoor u enigszins een upgrade krijgt. Maar je kunt in alle dimensies tekenen op alle vlakke oppervlakken. Een 3D-pen is eigenlijk een draagbare 3D-printer die je overal mee naartoe kunt nemen. 3D-pennen en filament worden veel gebruikt in decoratie en kunst; je kunt alles tekenen en construeren wat in je opkomt. Om deze reden is een 3D-pen ook een geweldig product voor ontwerpen en prototypen.

De filamentmaterialen die gewoonlijk worden gebruikt voor 3D-pennen zijn PLA-filament, ABS-filament en PETG-filament. Er zijn nog meer materialen in ontwikkeling die door 3D-pennen kunnen worden gebruikt, terwijl de technologie blijft groeien. Alle 3D-pennen in deze selectie worden geleverd met twee kleine monsters startfilament. Kies het filamenttype dat het beste aansluit bij uw printintenties en -doelen. Ons filament is verkrijgbaar in lengtes van 10 meter met een diameter van 1,75 mm.

Hoe werken 3D-pennen?

Net als 3D-printers werken 3D-pennen door het filament te verwarmen en vervolgens te extruderen. In dit geval is er geen software nodig, aangezien u beslist waar u de 3D-pen plaatst en uw ideeën op elk oppervlak loslaat. De maker zal de pen geleiden en lijnen tekenen die binnen een paar seconden zullen uitharden, maar als je extrudeert op een plek die je hebt geëxtrudeerd voordat het opnieuw smelt en samenkomt met de nieuwe lijn of vorm. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u werkt schoon is. Met een 3D-pen zijn er oneindig veel mogelijkheden die u kunt verkennen. Als u begint, kunt u stencils afdrukken om u te begeleiden. Wil je wat inspiratie over wat er allemaal mogelijk is met de 3D-pen, bekijk dan onderstaande video:

Voordeelpakketten voor 3D-pen en filament

Ontdek onze voordeelpakketten, waar u een 3D-penfilament met korting kunt krijgen. De voordeelpakketten van Echte filament bestaan uit premium starterfilament in verschillende kleuren. We hebben fluorescerende kleuren, satijnen opties en meer!

3D-pen en filamentgereedschappen en accessoires

Wij bieden gereedschappen en accessoires die hand in hand gaan met uw 3D-pen. Gebruik een Westcott snijmat om je te helpen terwijl je extrudeert en pak een gereedschap voor het afsnijden van filamenten om je filament gemakkelijk af te knippen. Met onze reinigingsfilament kunt u het nozzle van uw 3D-pen behouden en zorgen voor vloeiende kleurovergangen.

Heb je nog vragen over de 3D pennen en filament? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn u graag van dienst!


Veelgestelde vragen

Welke filament materialen kan mijn 3D-pen gebruiken?

De filamentmaterialen die compatibel zijn met een 3D-pen zijn afhankelijk van de maximale temperatuur van een 3D-pen. De meeste 3D-pennen kunnen PLA-filament gebruiken, dat print bij 210°C. Als de 3D-pen hogere temperaturen kan halen dan kun je ABS printen bij 230°C en PETG bij 245°C.

Kan een 3D-pen PLA-filament gebruiken?

PLA filament is het meest voorkomende 3D-pen filament materiaal dat print bij een temperatuur van 210°C. Het is makkelijk te gebruiken en komt in vele kleuropties zoals satijn en glow-in-the-dark PLA filament. 3D-pennen kunnen bijvoorbeeld ook speciaal PLA hout filament printen. De diameter van het filament van een 3D-pen is 1,75 mm.

Kan een 3D-pen ABS filament gebruiken?

Een 3D-pen kan met ABS filament printen bij een temperatuur van 230°C. Zorg ervoor dat je 3D-pen deze temperatuur kan bereiken om te kunnen printen met ABS filament. Met ABS filament creëer je sterke en duurzame 3D objecten.

Kan een 3D-pen PETG-filament gebruiken?

Je kunt PETG filament printen aangezien de 3D-pen tot 245°C kan. Controleer de maximale temperatuur van uw 3D-pen om te zien of deze het printen van PETG filament ondersteunt. Met PETG filament kun je onderdelen maken die geweldige chemische en mechanische eigenschappen hebben.

Wat kan een 3D-pen maken?

Met een 3D-pen kunt u al uw ontwerpideeën en een scala aan objecten creëren. Een 3D-pen extrudeert op elk oppervlak, je hoeft alleen maar de positie van de 3D-pen naar je hand te leiden om te tekenen wat er in je opkomt. In eerste instantie kunt u een sjabloon of een snijmat gebruiken om u te begeleiden

Is een 3D-pen veilig te gebruiken voor kinderen?

Een 3D-pen is veilig te gebruiken door kinderen nadat ze door hun ouder of voogd zijn uitgelegd hoe het werkt. Het wordt aangeraden dat er toezicht van een volwassene is terwijl een 3D-pen in gebruik is vanwege de hoge temperaturen. Een 3D-pen vergroot de creativiteit en is een prachtig leermiddel voor kinderen.

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld