Koop PETG filament in NL

Ontdek onze grote selectie PETG-filament van de beste merken in een reeks kleuren. We bieden PETG-filament van hoge kwaliteit in de standaard diametermaten en PETG-pellets.


Over PETG-filament

Polyethyleentereftalaatglycol, beter bekend als PETG-filament, is een thermoplast die wordt omarmd vanwege zijn uitzonderlijke chemische weerstand en duurzaamheid. Het is een 3D-filamentmateriaal dat steeds populairder wordt vanwege zijn gunstige eigenschappen, die een combinatie lijken van de beste eigenschappen van zowel PLA-filament als ABS-filament.

PETG-filament heeft zeer betrouwbare mechanische eigenschappen en een hoge chemische weerstand. Het materiaal heeft een hoge treksterkte en zal bij druk eerder dan breken. PETG-filament heeft een grote weerstand tegen kromtrekken en weinig krimp en gedeeltelijk sterke 3D-afdrukken met een resultaat van gladde afwerking. Het is mogelijk om PETG-filament te recyclen, afhankelijk van de regelgeving van de regio waarin u zich bevindt.

Printtemperatuur230°C-250°C
Duurzaamheid⭐⭐⭐
PrintbedNot required
Waterbestendigheid
BehuizingRecommended

3D-printen met PETG-filament

PETG-filament wordt gedeeld om hoe gemakkelijk het is om mee te printen, het is bijna geurloos en vereist geen behuizing tijdens het 3D-printproces. Het gebruik van een behuizing zal de print ten goede komen door toch weg te houden en een stabiele temperatuur te behouden. Het is aan te raden om altijd de instructies van de fabrikant te volgen, afhankelijk van het type PETG-filament dat u kiest om te kopen. We raden onze eigen RepRap-filament aan, een gebruiksvriendelijk PETG-filament van hoge kwaliteit dat consistente en goed functionerende 3D-onderdelen zijn verdwenen. PETG-filament print over het algemeen het beste in het temperatuurbereik van 230°C-250°C met een verwarmde bedtemperatuur tussen 65° met 3DLAC. Zonder de juiste hechting zal PETG-filament niet gemakkelijk aan lagen hechten. Houd er rekening mee dat een verwarmd printbed niet nodig is voor het printen met PETG-filament.

Waarom PETG-filament gebruiken?

PETG-filament wordt bewonderd om zijn sterkte en formidabele structurele onderdelen. Het materiaal is weerbestendiger in vergelijking met andere materialen zoals PLA-filament en ABS-filament. Het transparante uiterlijk van PETG-filament maakt het ideaal voor lampenkappen, lithofanen en bloemenvazen. Bovendien is PETG volledig recyclebaar.

Kan ik PETG-filament lijmen?

PETG-filament kan niet worden gelijmd met de standaard verkrijgbare lijmen, dus zorg ervoor dat u schroeven gebruikt als u onderdelen aan elkaar wilt bevestigen of onderdelen met andere materialen willen verbinden.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over PETG-filament? Contact onze klantenservice voor ondersteuning.

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld