Koop HIPS filament in NL

Verken ondersteunende structuren voor 3D-printen met HIPS-filament van RepRapWorld. In dit assortiment vind je HIPS filament in de diametermaten 1,75 mm en 2,85 mm.


Over HIPS-filament

HIPS (High Impact Polystyrene) is een oplosbaar filamentmateriaal dat meestal wordt gebruikt als ondersteuningsmateriaal voor 3D-modellen en onderdelen. Het filamentmateriaal is extreem stijf en stijf met een hoge slag- en hittebestendigheid. HIPS is een ondersteunend materiaal voor ABS-filament omdat ze veel van dezelfde eigenschappen hebben en goed aan elkaar hechten. Als uw ABS-model uitsteeksels of bruggen heeft, is HIPS-filament handig door structuren te printen die ze ondersteunen. Zodra uw geprinte onderdeel is afgekoeld, kunnen de HIPS-steunen worden opgelost in een vloeistof genaamd d'limoneen.

HIPS-filament kan ook als hoofdmateriaal worden gebruikt in plaats van het ondersteunende filament. HIPS filament print makkelijker dan ABS filament en functioneert in sommige gevallen beter. HIPS filament 3D-modellen zullen harder en sterker zijn en een hoge slagvastheid hebben. Bovendien zal HIPS filament minder kromtrekken. Met HIPS-filament kunt u objecten maken die zeer goed bewerkbaar en flexibel zijn. Het is een lichtgewicht materiaal dat ook zeer waterbestendig is. HIPS wordt gebruikt als materiaal voor veel toepassingen in de wereld van vandaag. Enkele van de items waar HIPS te vinden is, zijn flessen, kinderspeelgoed, huishoudelijke apparaten en productverpakkingen. Ontdek HIPS-filament van topkwaliteit met Echte filament, voor betrouwbare en consistente 3D-printervaringen.

Printtemperatuur220°C-260°C
Duurzaamheid⭐⭐⭐⭐
Flexibiliteit⭐⭐
Printbed100°C-115°C
Warmtebestendig
Stijfheid⭐⭐⭐⭐
BehuizingRecommended

HIPS-ondersteuningsstructuren printen

HIPS filament en ABS filament delen veel kwaliteiten en zijn daarom een perfecte match om aan elkaar te hechten. Het samen printen van de twee materialen wordt ondersteund door vergelijkbare printtemperaturen te delen. Om dit te bereiken heeft u een 3D-printer met twee extruders of een dual feed systeem nodig. In de bovenstaande tabel hebben we de geschikte temperaturen voor afdrukken gedeeld, maar dit kan afhangen van een aantal factoren, zoals het type 3D-printer dat u heeft en het soort nozzle dat wordt gebruikt. Zorg ervoor dat u verschillende testafdrukken uitvoert om de ideale instelling voor uw 3D-printer te vinden. Print HIPS filament in een geventileerde ruimte met voldoende luchtcirculatie. Het hebben van een behuizing elimineert temperatuurschommelingen en beperkt printgeuren tot een minimum. Voorkom kromtrekken door de bouwplaat schoon te vegen met aceton. De eerste laag van een 3D-print bepaalt het algehele succes van uw 3D-object. We raden een goede hechting aan tussen het bouwoppervlak en het model. Dit kan eenvoudig worden bereikt door een 3D-spray, Kapton-tape of PEI-bladen

HIPS-ondersteuningsstructuren verwijderen

Het verwijderen van HIPS-filament is relatief eenvoudig, zolang je maar d'limoneen hebt. Om de steunstructuren te verwijderen, legt u het gedroogde model 24 uur in een bak met d'limonene. De steunen glijden eraf zonder resten achter te laten. Schuren en polijsten van het model is niet nodig aangezien de dragers glad uitkomen.

Over d'limoneen

D'limonene is een natuurlijke terpeen die voorkomt in sinaasappels, citroenen, grapefruit en meerdere andere soorten fruit en groenten. D'limonene is afgeleid van de oliën van verse sinaasappelschillen. Bewaar de d'limonene in een donkere en koele ruimte, afgesloten. Gebruik handschoenen wanneer u in contact komt met d'limoneen om huidirritatie te voorkomen. D'limoneen is biologisch afbreekbaar, maar wees voorzichtig met hoe u het weggooit, want het is tenslotte een chemische stof. D'limonene kan worden verdund met water en door de riolering worden afgevoerd als u zich in een gebied bevindt met waternetwerken die zijn aangesloten op een afvalverwerkingsinstallatie. Een andere methode die wordt aanbevolen als de beste manier om van d'limoneen af te komen, is door de vloeistof op natuurlijke wijze te laten verdampen en vervolgens de kuip weg te gooien.

Heeft u vragen over HIPS filament? Neem gerust contact met ons op via onze klantenservice.


Veelgestelde vragen

Waar wordt HIPS-filament voor gebruikt?

HIPS is een support filament dat het meest gebruikt wordt voor ABS filament. HIPS filament ondersteunt alle overhangen en elke overbrugging van een 3D-model tijdens het hele printproces. Zodra het model is afgekoeld, kunnen de ondersteunende structuren van de HIPS-filamenten worden opgelost in d'limoneen.

Welk filament gebruikt HIPS filament ondersteunt?

ABS filament en ASA filament. ABS filament en ASA filament zijn zeer compatibel met HIPS filament omdat ze veel eigenschappen en printeigenschappen delen bij ongeveer dezelfde temperaturen. Het Printen Van twee filament materialen kan alleen worden gerealiseerd met een dual extrusie 3D-printer. Test verschillende instellingen om te zien wat het beste werkt voor uw 3D-printer.

Hoe verwijder je HIPS filament steunstructuren?

HIPS-ondersteuningsstructuren kunnen worden verwijderd na 24 uur weken in d'limoneen. Plaats je model in een kuip gevuld met d'limoneen en zorg ervoor dat de structuren volledig onder water staan. Scheid na 24 uur voorzichtig de structuren van het model, die gemakkelijk wegglijden. Schuren of vijlen is niet nodig aangezien de draagconstructies geen resten achterlaten.

Hoe los je HIPS filament op?

Om HIPS-filamentdragers op te lossen, dompelt u het 3D-model of geprinte object 24 uur onder in een container met d'limoneen. Schud de kuip af en toe voor een snellere verwijdering.

Hoe gooi je d'limoneen weg?

De beste manier om d'limoneen weg te gooien is door de vloeistof te laten verdampen en de container weg te gooien. D'limonene kan worden verdund met water en door de riolering worden gegoten als u in een regio woont die afvalverwerking ondersteunt. Controleer of u voldoet aan de richtlijnen van uw gemeente voor het afvoeren van chemicaliën, aangezien d'limoneen een natuurlijke chemische stof is.

Waarom ReprapWorld?
  • Bestellingen dezelfde werkdag verzonden
  • 3.000+ producten in ons assortiment
  • Meer dan 45.000 tevreden klanten in meer dan 40 landen
  • Veilig betalen met diverse betalingsopties
  • Professionele technische ondersteuning (meer dan 10 jaar 3D ervaring)
Betaal veilig met


home
Copyright 2009 - 2023 | ReprapWorld